Tři nepostradatelní pomocníci nejen do kuchyně
Pořádek v kuchyni při vaření a dostatek zásuvek, kam se dá zapojit nepostradatelný elektronický pomocník, to je sen každého amatérského i profi kuchaře. Pokud ale v tomhle ohledu se sebou i dispozicí kuchyně trochu bojujete, může vás zachránit nová AKU řada od Sencoru.
Trojice AKU spotřebičů v bílé barvě s růžovými prvky je vybavená baterií s dlouhou životností. Pokud se vám i přesto při práci vybije, stačí ji jednoduše zapojit přes USB-C kabel do zásuvky a pokračovat dál. O stavu baterie vás informuje LED kontrolka a to, jak v průběhu práce, tak i nabíjení.
Tyčový mixér SHB 9000WH ocení opravdu každý. Tento multifunkční pomocník s výkonným motorem si hravě poradí s mixováním, šleháním i sekáním ve dvou rychlostech. To vše umožňuje také rozmanité příslušenství. V balení najdete tyčový nástavec s noži, které mají titanový povrch, dále šlehací metlu, sekací nástavec s nádobou o objemu 500 mililitrů a odměrnou nádobu o objemu 700 mililitrů.
AKU tyčový mixér Sencor SHB 9000WH, doporučená cena 1499 Kč
Sekáček potravin SCB 9000WH se postará o nadrcení ořechů do dezertu, přípravu pomazánky nebo třeba nasekání cibule beze slz. Přístroj je vybavený čtyřmi noži s titanovým povrchem pro zachování vitamínů a živin v potravinách. Díky dvojí rychlosti s ním snadno zvládnete měkčí i tužší suroviny a určíte si i hrubost jejich nasekání. Odolná skleněná nádoba má objem 500 mililitrů.
AKU sekáček potravin Sencor SCB 9000WH, doporučená cena 1499 Kč
Ruční šlehač SHM 9000WH se třemi rychlostmi pak využijete například při přípravě pusinek na Valentýna. Součástí balení jsou tři metly: jedna nerezová na šlehání vaječných bílků a žloutků a dvě chromované metly na šlehání krémů, kaší a pomazánek. Po použití šlehač jednoduše umístíte spolu s příslušenstvím do základny.
AKU ruční šlehač Sencor SHM 9000WH, doporučená cena 1499 Kč
Sněhové pusinky (nejen) na svatého Valentýna
Sněhové pusinky patří mezi dezerty, při jejichž přípravě vás dokáže zradit i úplná maličkost. My jsme za vás vyzkoušeli několik variant receptů i babských rad a zde je návod na ty nejnadýchanější křupavé pusinky.
Na přípravu budete potřebovat pouze dvě ingredience – 2 bílky a 200 g cukru. Nejdříve si zapněte troubu na 100 °C, aby měla stabilní teplotu, až do ní své dílo vložíte. Mísu, ve které budete šlehat bílky doporučujeme nejdřív vytřít kapkou octa, aby se odmastila a teprve pak do ní bílky vložit. Šlehejte s dvěma metlami na stupni 3. Hotový sníh by neměl vypadnout z mísy, když ji převrátíte. Do sněhu přidáváte cukr po lžících, vyšleháte a přidáte další, dokud už žádný nezbude. Výsledná pěna by měla být lesklá, hutná a pevně držet na šlehací metle.
Plech si vyložte pečícím papírem a pěnu dejte do zdobícího sáčku s co největším nástavcem (pusinky se dají případně tvarovat i lžící). Doporučujeme pak s pěnou pracovat co nejrychleji. Čím déle budete otálet, tím méně bude držet tvar. Zdobící sáček si nastavte svisle nad plech a jemně jej stiskněte, abyste dosáhli požadovaného tvaru. Plech s pusinkami dejte do předehřáté trouby na 50 minut. Než se je rozhodnete po upečení přemístit z pečícího papíru, doporučujeme je nechat pořádně vychladnout, aby nepopraskaly.
TIP – Pro barevný efekt pusinek dejte po stranách zdobícího sáčku potravinářské barvivo a teprve pak ho naplňte sněhem. Dozdobit můžete pusinky ale i jedlými třpytkami nebo čokoládovou polevou.